top of page

המדריך לקריאת טאבים

הטאבלטורה היא שיטה אינטואיטיבית לקריאה וכתיבת מוזיקה למי שלא למד תווים מעולם. כך תדעו לקרוא אותה:

השרטוט הבא מייצג את מיתרי הגיטרה:

כל שורה מייצגת מיתר אחר בגיטרה. ליד כל מיתר רשום שמו לפי אחת השיטות: תווי המיתרים באנגלית/ תווי המיתרים בעברית / מספרי המיתרים. לרוב מיקום המיתרים הוא כך שהמיתר העבה ביותר הוא התחתון והמיתר הדק ביותר הוא העליון (הפוך מהגיטרה) אך כיוון שאין הסכמה עולמית על כך, ייתכן גם מצב הפוך. חשוב לבדוק את הסדר המיתרים לפני תחילת הקריאה.

אופן הקריאה:

את הטאב יש לקרוא משמאל לימין. כל מספר מונח על אחד המיתרים ומסמן את הסריג עליו יש ללחוץ. בדוגמא הבאה:

במידה ומופיעים שני מספרים (או יותר) על מיתרים שונים בדיוק באותו הקו, יש לנגן אותם יחד. בצורה זו ניתן לרשום מהלכים הרמוניים או אקורדים. בדוגמא הבאה:

החיסרון של טאבלטורה והמלצה:

בכתיבת טאבים אין כמעט שום התייחסות לקצב או המשקלים של היצירה. כלומר, אם יש הבדלים באורך התווים (חלק ברבעים וחלק בשמיניות וכו'), לא יהיה לכך אזכור והם יראו אותו דבר. על כן, שימוש בטאבים מומלץ רק לאחר האזנה לקטע הנגינה כדי שניתן יהיה להשוות ולהבין את המשקלים לבד.

סימנים מוסכמים בקריאת טאבים (לקוראים מתקדמים): בחלק מתרשימי הטאבים ניתן למצוא סימנים שמטרתם להורות על שימוש בטכניקות הייחודיות של הגיטרה. חשוב לציין שטרם גובשה בעולם מתודה אחידה ומוסכמת לכתיבת טאבים ולכן הסימנים עשויים להשתנות מעט מתרשים לתרשים בהתאם לתפיסתו של הכותב:

יש לזכור שסימנים אלו יופיעו רק במידה והכותב החליט להוסיפם. ייתכנו מקרים בהם יהיה צורך לזהות משמיעה שימוש בטכניקה מסוימת כיוון שכותב הטאב לא רשם זאת.

Featured Posts
בקרוב יהיו כאן פוסטים ששווה לחכות להם!
שווה להמשיך ולעקוב...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page